Robert Ştefan, primarul din Ştefăneştii de Jos, acuzat de viol. A fost dus la audieri
Autor: Andreea Ditcov pe 10 iun, 15:27 | Justiție

Pixabay

Primarul din Ștefăneștii de Jos este acuzat că ar fi violat o minoră de 13 ani. Poliţia a descins la adresa sa joi dimineaţă pentru percheziţii şi l-a dus pe acesta la audieri. 

 

În cursul acestei dimineți, 10 iunie, au fost făcute mai multe percheziții, inclusiv la casa primarului Robert Ștefan, din Ștefăneștii de Jos, și la sediul Primăriei. În total, autoritățile au descins în cursul dimineții la 5 adrese.

Primarul este acuzat de viol, victima acestuia fiind o minoră de 13 ani, conform unor surse. Dosarul vizează patru infracțiuni grave: viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor, relatează Realitatea PLUS.

Victima a fost abuzată în repetate rânduri

 

În acest moment sunt 5 persoane audiate de polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale Ilfov. Unul dintre cei cinci este edilul din Stefănestii de Jos, adus la audieri în urma perchezițiilor. 

Dosarul a pornit în urma unui denunț depus în luna februarie a acestui an și vizează fapte care au avut loc între anii 2017 și 2019. Atunci tânăra ar fi întreținut raporturi sexuale cu mai mulți bărbați din Dascălu și din Stefănestii de Jos. S-a deschis o ancheta, în 2018, cu autori necunoscuți, după ce tânăra a născut un copil la Maternitatea Polizu, spun aceleași surse. Aceste două anchete s-au contopit într-un nou dosar unde este vorba inclusiv de viol, fiind vizat și edilul.

Vezi și: Descinderi la casa unui PRIMAR din județul Ilfov. Acuzații grave, inclusiv de viol. Alte 41 de percheziții în Vrancea, Bacău şi Suceava

Antecedente în alte scandaluri

 

Edilul a mai fost implicat şi în alte scandaluri. În timpul alegerilor din septembrie 2020, acesta a lovit un bărbat și l-a trântit pe podea, chiar în secția de votare. Victima nu s-a mai putut ridica, astfel că a fost oprit procesul electoral și o ambulanță a fost chemată la fața locului. 

Oamenii legii au stabilit la acel moment că a fost vorba despre o ceartă între primar și cetățeanul venit să voteze.

A fost reales în localitate

 

Primarul Ionel Robert Ștefan se află la al doilea mandat. În declarația sa de avere, acesta a trecut 30 de loturi de teren care totalizează 55 de hectare. La acestea se mai adaugă 5 autoturisme, două case care împreună au 300 de metri pătrați, bijuterii și ceasuri de 17.000 de euro. În urma vânzării a 3 terenuri, bărbatul a obținut suma de 145.000 de euro, iar luna primește de la primărie un salariu de 9.000 de lei, scrie Realitatea.net

 

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri