Rolul Armatei în stradă în controlarea pandemiei. Profesorul Săndesc: E mai greu, dar ar fi util să se intervină ferm
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
În starea de urgență, lumea stătea în casă, iar Armata se plimba pe străzi.

Prof Dr Dorel Săndesc, Vice-Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a venit la Academia de Sănătate astăzi și a vorbit despre acest subiect.

”Autoritățile tind acum să ia măsuri ferme cu mai multă reținere de frica impactului electoral și să arunce responsabilitatea asupra populației pe principiul de ce nu se respectă regulile. Dar ignoră faptul că rolul lor, al autorităților, este să vegheze la respectarea regulilor. Nu cred că putem spune că poporul român este un popor care nu e în stare să respecte regulile.

Vă dau un exemplu sugestiv: legea anti-fumat. Puțini dintre noi am estimat că va fi respectată atât de mult imediat după promulgare. Aceasta s-a petrecut nu pentru că fumătorii au înțeles, peste noapte, că nu este sănătos să fumeze, ci pentru că autoritățile au vegheat la respectarea regulilor, au intervenit destul de ferm în limita legii. Au închis localuri etc și astfel regula s-a respectat.

Cred că este singura alternativă pe care o avem. Dacă în perioada de urgență s-a scos Armata pe străzi, dar străzile erau pustii și Armata se plimba așa, cred că acum ar putea fi util… dar nu cred că Armata deoarece e mai greu constituțional vorbind… dar ar fi util să se intervină ferm pentru ca regulile să fie respectate ca unică soluție pentru controlul valurilor epidemice”, a zis profesorul Săndesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel