Român infectat cu coronavirus. Se cere intervenţia CSAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
După ce primul român infectat cu coronavirus a fost confirmat, un deputat cere intervenţia CSAT. Acesta afirmă că este o problemă de siguranţă naţională. 

"Solicitarea mea vine ca o măsură de prevenire, nu pentru a crea panică. Se ştie foarte bine că se intră în ţară prin mai multe locuri, nu doar cu avionul. Trebuie luate măsuri şi la punctele de frontieră terestre, dar şi în porturi. Este nevoie să acordăm mai multă atenţie acestui subiect foarte important pentru siguranţa cetăţenilor, ţine de siguranţă naţională. Vom face o solicitare şi către SRI pentru a vedea dacă există posibilitatea de a intra în ţară persoane infectate cu coronavirus, voi face solicitări şi către ministerele Sănătăţii, Transporturilor şi Finanţelor. Vreau să luăm măsuri din timp, nu să reacţionăm ca urmare a unui dezastru. Voi trimite o scrisoare şi către preşedintele României", a declarat Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de Control SRi. 

Intervenţia CSAT, cerută pe Facebook 

"Solicit întrunirea CSAT pentru că ne confruntăm deja cu o problemă de siguranţă naţională! Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus. Dacă până acum citeam despre cetăţeni străini care se confruntă cu această problemă, iată că, din păcate, avem prima confirmare în cazul unui român.

Nu vreau să creez panică, dar cred că este un subiect care necesită mai multă atenţie din partea guvernului. Ca cetăţean al României simt nevoia să ştiu că au fost luate toate măsurile preventive în acest caz. Mai ales că virusul a ajuns la nici 1500 de kilometri de noi. Aşa că nu pot să nu mă întreb:

1. Ce şanse are un astfel de pacient în spitalele din România?

2. Câte locuri care să întrunească toate condiţiile există în unităţile sanitare din ţară?

3. Cum pot fi izolaţi aceşti pacienţi, în condiţiile în care spitalele "colcăie" de infecţii nosocomiale?

4. Imunitatea pacienţilor cu Coronavirus este foarte scăzută, cum îi protejaţi?

5. Ce măsuri preventive au fost dispuse în punctele de frontieră. Şi aici nu mă refer doar la aeroportul Otopeni. Există şi frontiere terestre.", a scris Cucşa pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel