Român infectat cu coronavirus. A fost transportat, de urgență, la spital. Primele informații din Ministerul Sănătății
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Foto: Agerpres
Foto cu caracter ilustrativ. Foto: Agerpres
Un român a fost infectat cu coronavirus. Informații de ultimă oră din Japonia. Va fi adus în țară?

Cetățeanul român se afla pe un vas de lux din Japonia, ținut în carantină în Yokohama. Se numără printre cei 17 români de pe vasul de croazieră. Românul a fost dus la un spital din Japonia și nu dorește să se afle informații despre el. Căpitanul vasului Diamond Princess a explicat că toți cei care vor fi depistați pozitiv vor fi transportați la spital, pentru a continua carantina. 

Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a afirmat, la Digi24, că simptomatologia în cazul românului e una ușoară, având un risc redus de deces (2-4%). Evoluția depinde de sistemul imunitar, dar și de alți factori. ”Nu este o formulă predictibilă matematic” a spus Andrei Baciu, la Digi24. Totodată, acesta a precizat că va fi urmat protocolul celor din Japonia, dar și că depinde foarte mult de starea de sănătate a românului. Decizia de a fi adus în țară depinde de „capacitatea Japoniei de gestiune a cazului”, conform sursei citate. 

Pe vasul de croazieră Diamond Princess se află 17 români (acum au mai rămas 16), din care 15 sunt membri ai echipajului. 

Vezi aici și confirmarea MAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel