Român suspect de coronavirus, internat în Italia. Nelu Tătaru anunță ancheta epidemiologică
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un român a fost internat în Italia fiind suspect de infecție cu noul coronavirus COVID-19, iar autoritățile române ar putea declanșa ancheta epidemiologică, dacă suspiciunea se confirmă.

Nelu Tătaru, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, a explicat într-o emisiune tv ce se întâmplă în cazul românului suspect de coronavirus, internat în Italia:

"Ministerul Sănătății ia în serios orice sesizare, chiar dacă în ultimele 2-3 zile ne-am lovit de foarte multe informații false. Am sesizat Ministerul de Externe, care împreună cu Ambasada din Roma, va încerca să afle veridicitatea acestei informații și identitatea cetățeanului. Dacă într-adevăr este adevărat cu acel cetățean care a trecut prin România, vom verifica la frontiere intrarea-ieșirea și vom începe o anchetă epidemiologică”, a declarat, marți, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, cel care conduce Comitetul de Prevenire a Coronavirusului.

Ce presupune ancheta epidemiologică

"Persoanele care au intrat în contact cu acest bărbat de 78 de ani vor fi verificate. Adică cele cu care a fost în avion din față, din spate, în lateral, unde a aterizat, unde a mers, cu cine a stat în această perioadă. Dacă a stat acasă în familia, dacă a mers la rude, absolut toate persoanele vor fi considerate contacți și vor fi evaluațe. Întâi trebuie să aflăm dacă este cazul și apoi vom face ancheta. Toți contacții vor fi testați și investigați, iar în măsura în care vom avea un rezultat vom continua ancheta efectiv pe palierul fiecărui contact", a mai spus secretarul de stat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel