Români păcăliți cu locuri de muncă în străinătate și salarii mari. AVEȚI GRIJĂ!
Autor: Rodica Mitu pe 30 iun 2020 / 13:18 | Social

Foto ilustrativ

Mai mulți români au fost păcăliți! Despre ce e vorba, aflați în rândurile următoare.

Mai mulți români au fost păcăliți să plătească, în schimbul unor locuri de muncă în străinătate. Șapte percheziții au avut loc marți în județele Arad și Hunedoara pentru prinderea celor care puneau anunțurile false.

În urma celor șapte percheziții din județele Arad și Hunedoara, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2013 - 2015, membrii grupării au racolat mai multe persoane pentru a obține bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă.

Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și ofereau detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț se cerea o taxă între 110 și 500 lei pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

 

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri