Români păcăliți cu locuri de muncă în străinătate și salarii mari. AVEȚI GRIJĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Mai mulți români au fost păcăliți! Despre ce e vorba, aflați în rândurile următoare.

Mai mulți români au fost păcăliți să plătească, în schimbul unor locuri de muncă în străinătate. Șapte percheziții au avut loc marți în județele Arad și Hunedoara pentru prinderea celor care puneau anunțurile false.

În urma celor șapte percheziții din județele Arad și Hunedoara, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2013 - 2015, membrii grupării au racolat mai multe persoane pentru a obține bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă.

Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și ofereau detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț se cerea o taxă între 110 și 500 lei pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel