România, OPORTUNITATE economică în plină criză medicală. Teodorovici: Situaţie istorică! Guvernul să îşi asume
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Eugen Teodorovici subliniază faptul că, acum, în contextul pandemiei Covid-19, România are o şansă uriaşă în ceea ce priveşte alocarea de fonduri către proiectele cu adevărat importante. 

Eugen Teodorovici, ministrul al Finanţelor în guvernarea PSD, a participat la o dezbatere organizată, în sistem de videoconferinţă,  pe tema supraviețuirii operatorilor economici din Delta Dunării în contextul crizei generate de coronavirus, atrăgând atenţia asupra faptului că, urmare a deciziilor luate la nivel european privind finanţele, România are o şansă uriaşă în ceea ce priveşte alocarea de fonduri către proiecte importante pentru ţară.

"Aveţi în vedere că acum nu mai există reguli. Nu mai cereţi condiţii mai uşoare. Cereţi fără condiţii. Închipuiţi-vă că în România, cum este ea, se pot băga aici zeci de miliarde de euro, pentru că nu mai avem o regulă de deficit. Adică poţi să cheltui în economie cât vrea Guvernul, dacă este un Guvern care vrea şi îşi asumă. Înţelegeţi ce vă spun. E fantastic, e o situaţie istorică!", a declarat, în cadrul dezbaterii, Eugen Teodorovici.

Cine a participat la eveniment

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării reunește cei mai importanți operatori turistici din Delta Dunării, asociații profesionale și reprezentați ai administrației publice locale, scopul AMDTDD fiind dezvoltarea durabilă și promovarea turismului în Delta Dunării și în Dobrogea de Nord.

La inițiativa Consiliului Director al AMDTDD, în zilele de 21 și 22 martie 2020, s-a reunit AGA a AMDTDD în regim de urgență, online, alături de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, Cătălin Balaban, președintele Asociației de Pescari Golovița, Daniel Ilușcă, președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Dragoș Cătălinoiu-Gociman, vicepreședintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Dragoș Simion, reprezentantul transportatorilor și operatori economici din industria ospitalității și activități asociate, pentru a dezbate situația turismului în Delta Dunării și pentru a încerca găsirea unor soluții rapide, soluții ce urmează a fi propuse autorităților.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel