România, afectată de "apocalipsa climatică". Ursula von der Leyen, avertisment
Autor: Florin Răvdan pe 16 sep, 14:43 | Politica

Sursa foto: Agerpres

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a menţionat România printre ţările afectate de "apocalipsa climatică". 

“Nu există o nevoie mai urgentă de a accelera, decât atunci când este vorba de viitorul însuși al fragilei noastre planete. O bună parte din activitatea la nivel internațional s-a oprit din cauza izolării. Planeta a continuat să devină din ce în ce mai fierbinte, periculos de fierbinte. Am văzut tot ce se întâmplă în jurul nostru, de la locuințele evacuate din cauza prăbușirii ghețarului din Mont Blanc, la incendiile din Oregon până la culturile distruse din România de cea mai puternică secetă de zeci de ani”, a spus președintele Comisiei Europene.

Creșterea obiectivului de eliminare a emisiilor, de la 40% la 55%, care ar avea consecinţe pentru sectorul energetic, transporturi sau agricultură, "este prea mare pentru unii şi insuficientă pentru alţii”, a spus Von der Leyen. „Însă economia şi industria noastre o vor putea face", a adăugat ea în primul său discurs privind starea Uniunii, susţinut în Parlamentul European, conform Agerpres. 

Te-ar putea interesa și ....
Politica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri