România, cazuri Covid-19 la ATI. Rafila: Nu vreau să speriem pe nimeni, dar la asta ne aşteptăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Alexandru Rafila a vorbit despre posibilitatea creşterii cazurilor de pacienţi aflaţi la terapie intensivă, după infectarea cu noul coronavirus.

"Observăm o creştere.  5% dintre persoanele care se infectează fac forme grave ale bolii care necesită ATI. Vreau să vă spun un lucru important pentru noi, ca să înţelegem contextul. Există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi cel al numărului de persoane internate la terapie intensivă dar şi în ceea ce priveşte mortalitatea de circa 2-3 săptămâni. Pentru că, practic, o persoană care se îmbolnăveşte nu intră de a doua zi la ATI, după o evoluţie de 7-10 zile ajunge în secţia de terapie intensivă. De asemenea, mortalitatea crescută apare după un interval mai mare de timp de la creşterea cifrelor.

Deci ne aşteptăm în perioada următoare, în următoarele săptămâni să avem o creştere mai rapidă a numărului de cazuri atât la terapie intensivă, cât şi o creştere mai rapidă a mortalităţii. Repet, nu vreau să speriem pe nimeni, dar oamenii trebuie să fie informaţi. Sper să avem şi ocazia să dăm şi informaţii care să încurajeze lumea că ne apropiem de sfârşitul perioadei dificile", a declarat, luni seara, la Digi24, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel