România impune RESTRICȚII! Orban, anunțul serii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 30 sep, 19:37 | Guvern

Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații foarte importante despre românii care vor dori să revină în țară.

„Am discutat împreună cu colegii. Știți că nu am mai actualizat situația țărilor pentru că, la nivel european, a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie la acest nivel privind modalitatea unitară de respectare, de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul Uniunii Europene, între țări.

Nu s-a luat o decizie și din acest motiv vom decide luni, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a transmis Ludovic Orban, în fața sediului MAI.

  Care sunt măsurile care se cunosc deja

 

„Aceste restricții vor fi mai nuanțate. Pentru cei care vin în România și stau în țară maxim 3 zile, nu se va impune obligația carantinării dacă vin cu un test Covid-19 negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziție mai multe variante.

Prima este carantină de 14 zile. În cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului. Dacă este negativ, la momentul primirii rezultatului vor putea ieși din carantină”, a completat premierul.

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri