România, în infringement pentru defrişări ilegale. Chirieac, întrebare CHEIE pentru Gorghiu
Autor: Florin Răvdan pe 12 feb, 20:34 | Parlament

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre mafia defrişărilor ilegale din România, din cauza căreia ţara a intrat în procedură de infringement de la Comisia Europeană, şi i-a adresat o întrebare CHEIE Alinei Gorghiu. 

"Eu cred că sunt mai mulţi bani negri la defrişări ilegale, decât la sănătate sau educaţie în această ţară, mai ales de când a crescut preţul pe picior sau cum se numeşte la defrişări. Aici vorbim de miliarde de euro, majoritatea bani cash, care nu se învârt de niciun fel în economie, dar se învârt la persoane din anumite instituţii ale statului. Să nu spuneţi că în zonele astea poliţia, procuratura, ANAF-ul, Garda de Mediu nu ştiu despre ce e vorba. Nu, e o mare frăţie acolo care a dus la defrişarea României, fără precedent în anii ăştia. Nu au treabă nici cu partidele!", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Întrebare CHEIE pentru Alina Gorghiu

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

"Întrebarea mea este: dumneavostră, în Parlament, puteţi da o lege prin care să se oprească exportul de buşteni? Adică tot ce se taie să plece doar procesat în industria de mobilă din România? Pentru că asta mai e şi fiscalizată!", a întrebat analistul. 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a spus că ideea nu este de nediscutat şi că liberalii din comisia de Mediu ar putea lua acest aspect în discuţie. 

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri