România nu mai stă la masa negocierilor cu Grecia și Bulgaria. Adio VACANȚE de la 1 iunie. Care e motivul
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Românii cu vacanțe achitate în Bulgaria și Grecia primesc o veste proastă. Nu vor putea pleca în vacanță, așa cum se vehicula. 

DCNews a fost prima publicație care a scris despre acest acord între Serbia, România, Grecia, Bulgaria, informația fiind preluată din presa din Serbia. Prin această înțelegere, se dorea ca între statele menționate, dar și Israel, de exemplu, să se deschisă granițele, mai ales pentru turism, de la 1 iunie. Dar se pare că România a părăsit masa negocierilor, din decizia reprezentanților din Guvern. 

”Ce doreau colegii bulgari şi greci era un protocol ca circulaţia să se desfăşoare fluidizat între cele 4 state. Înţelegem preocupările, dar siguranţa cetăţenilor români este mai importantă decât a da drumul la o situaţie de circulaţie care nu este bine evaluată. Hai să mai aşteptăm câteva zile. Haideţi să avem o evaluare şi la nivel european. Cred că cetăţenii români vor prefera în acest an turismul românesc. Cred că trebuie să ne concentrăm pe turismul românesc, ca cetăţenii să se simtă în siguranţă. Eu cred că cât de curând vom putea vorbi de turism într-un mod organizat şi în siguranţă în România", a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi24.

El a mai spus că înțelege situația Serbiei, ai cărei cetățeni doresc să petreacă vacanța în destinații cu deschidere la mare, neavând propria variantă pe care România o are. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel