România, precomandă de vaccin anti-COVID. Rafila: Se vor administra în cel puţin două doze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
România s-a înscris pe lista ţărilor care vor primi vaccin anti-COVID 19, atunci când acesta va fi pus pe piaţă. Precomanda pentru ţara noastră este de zece milioane de doze.

Vaccinul va fi administrat, prima dată, persoanelor din categoriile de risc.

"Unele dintre produsele care sunt în procedură avansată de cercetare, sunt în studii clinice de faza a treia, se vor administra în cel puţin două doze. Rămâne de văzut care dintre produsele care sunt candidate vor reuşi să depăşească această fază 3 a studiilor clinice şi vor fi autorizate de către EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului), încât să poată să beneficieze de ele populaţia ţărilor care fac parte din Uniunea Europeană", a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

"Producţia nu se face peste noapte"

"Studiile de faza 3 sunt cele care se fac pe un număr mare de persoane. De obicei, sunt câteva zeci de mii de persoane la care se administrează vaccinul pentru a certifica siguranţa şi eficacitatea vaccinului. Ulterior, după ce sunt aprobate pentru utilizare, urmează etapa de producţie, de condiţionare a vaccinurilor şi, la sfârşit, primesc autorizaţia de punere pe piaţă. (...) Fiind produse biologice, toate etapele de producție, de control al siguranţei şi eficacității sunt extrem de laborioase şi producţia nu se face aşa peste noapte", a mai spus Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel