România, principalul PARTENER COMERCIAL al Republicii Moldova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă
foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă
Ministerul Economiei din Republica Moldova a transmis un comunicat privind importurile României din statul de peste Prut. Potrivit informațiilor, acestea au depășit de câteva ori importurile Federației Ruse.

Importurile României din Republica Moldova au depășit de câteva ori importurile Rusiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei din Republica Moldova.

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), valoarea totală a exporturilor de produse moldovenești pe piața europeană, în șapte luni ale anului curent a constituit 893,5 milioane dolari cu o pondere de 64,7% din totalul exporturilor, iar a importurilor – de 1, 326 miliarde dolari.

De asemenea, volumul exporturilor moldovenești în România în ianuarie-iulie 2020 a însumat 357,05 milioane dolari. În același timp, volumul importurilor din România în șapte luni ale anului curent, a constituit 348,73 milioane dolari. Drept urmare, soldul comercial al Republicii Moldova cu România în ianuarie-iulie 2020 s-a ridicat la 8,32 milioane dolari. Astfel, România a devenit principalul partener comercial al țării noastre, atât la export, cât și la import, achiziționând în perioada de referință cel mai mare volum de produse moldovenești și ocupând locul 1 în ceea ce privește furnizarea de bunuri în Moldova, conform Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel