România, reorganizare TOTALĂ. Mihai Daraban: E nevoie de curaj politic. Lovitură pentru baroni
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a explicat cum ar trebui realizată reorganizarea administrativ-teritorială a României (CCIR). 

Într-un interviu acordat DC News, Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a explicat cum ar trebui făcută reorganizarea administrativ-teritorială a României, pe ce model ar trebui aplicată şi care sunt avantajele sale.

"Noi, încă din 2017– atunci când am văzut că încep creşterile salariale în sectorul bugetar -  am tras un semnal de alarmă în care am zis că cea mai bună formulă în situaţia dată este o reorganizare administrativă a ţării, pe modelul Curţilor de Apel, dacă tot se vorbea atât de Justiţie. Sunt cele 15 Curţi de Apel existente care, după părerea mea au fost realizate pe principiul mobilităţii cetăţeanului – nimic altceva şi care ar putea să fie considerate noile judeţe. Judeţe, nu regiuni, că altfel intrăm în bridge cu Constituţia, care spune că avem judeţe, nu spunem câte.

E chestie de asumare. Aşa ceva intrat în dezbatere publică va stârni foarte multe orgolii... Vă daţi seama câţi baroni dispar, vă daţi seama ce se întâmplă. Aceasta e o chestie de curaj politic, de asumare", a declarat Mihai Daraban.

VIDEO: 

    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel