România s-a CALIFICAT în sferturile eEURO 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Echipa României s-a calificat, sâmbătă seara, în sferturile de finală ale eEURO 2020 la fotbal, competiţie organizată de UEFA şi rezervată echipelor naţionale de eFotbal şi care se dispută prin intermediul KONAMI eFootball PES 2020.

România, pentru care au jucat Cristian Radu şi Adrian Urmă, a învins Germania în meciul decisiv cu 4-3. Cristian Radu s-a impus în primul meci, cu Mehrab Esmailian (2-1), Adrian Urmă a fost întrecut de Mike Linden cu 2-1, iar în meciul de departajare, Adrian Urmă a trecut de Mike Linden cu 1-0 (gol de aur), potrivit site-ului FRF.

În Grupa A, România a pierdut primul meci în faţa Spaniei cu 5-6, după ce Cristian Radu a terminat la egalitate cu Miguel Mestre (2-2), iar Adrian Urmă a cedat în faţa lui Saul Saucedo cu 3-4.

În celălalt meci, Germania a dispus de Bosnia-Herţegovina cu 5-1.

În finala grupei, Spania a întrecut Germania cu 4-2 şi s-a calificat în sferturi.

În duelul învinselor, România a dispus de Bosnia cu 8-2, după ce Cristian Radu l-a învins pe Igor Zecevic cu 3-1, iar Adrian Urmă l-a surclasat pe Fedja Djedovic cu 5-1.

România şi Germania s-au înfruntat într-un baraj pentru a doua calificată în sferturi.

Când vor avea loc fazele eliminatorii

Fazele eliminatorii sunt programate duminică 24 mai, începând cu ora 12:00. Finala se va disputa în sistem cel mai bun din 5 meciuri.

România a reuşit să câştige Grupa B a preliminariilor, în care s-au mai aflat Portugalia, Slovenia, Scoţia şi Liechtenstein.

Pe 9 martie, echipa României, reprezentată de Adrian Urmă, Cristian Radu, Cezar Amitricioaiei şi Valentin Enciu, a înregistrat următoarele rezultate: România - Portugalia 2-1, Scoţia - România 1-1, Slovenia - România 3-1, Liechtenstein - România 1-7. Luni 23 martie, România a obţinut victorii pe linie, 5-4 cu Portugalia, 6-1 cu Scoţia, 4-0 cu Slovenia, 8-0 cu Liechtenstein.

Clasamentul final al grupei: 

1. România 19 puncte (+23), 2. Portugalia 15 puncte (+20), 3. Slovenia 13 puncte (+4), 4. Scoţia 11 puncte (-3), 5. Liechtenstein 0 puncte (-44).

Cele 16 echipe calificate la turneul final au fost împărţite în patru grupe a câte patru formaţii. Campioana va fi recompensată cu 40.000 de euro, fondul total de premiere pentru sfertfinaliste fiind de 100.000 de euro, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel