România, schimbare radicală a climei. Scenariu TERIBIL: Ce se va întâmpla vara. Elena Mateescu, explicații
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu, director general al ANM a vorbit, în cadrul dezbaterii "SCHIMBĂRILE CLIMATICE ȘI IMPACTUL ÎN ECONOMIE" organizată de DC Media Group, despre schimbările care se vor produce în România în următoarele decenii, atât din punctul de vedere al temperaturilor cât şi al precipitaţiilor. 

"Ca impact al condiţiilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice vorbim despre România de proiecţii care arată schimbări semnificative ale climei în următoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050 vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară. În acelaşi timp schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creştere frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaţiilor.

Observăm, spre finele secolului, 2061-2090, că cel mai pesimist scenariu indică valori chiar mai mari în ceea ce priveşte lunile de vară, creşteri cu 4-6 grade şi descreşterea cantităţilor medii de precipitaţii cu 20-30%", a explicat Elena Mateescu.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel