România, VICTORIE MARE în Austria. Rădoi: Nici acum nu îmi schimb părerea asta!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Selecţionerul echipei naţionale a României, Mirel Rădoi, a declarat, luni seara, în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Austria, câştigate cu scorul de 3-2, că îl bucură cele 3 goluri marcate în deplasare, dar a precizat că rămâne la părerea că Austria este cea mai bună selecţionată a grupei.

'Nici acum nu îmi schimb părerea, Austria este cea mai bună echipă a grupei noastre. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă noi nu suntem obligaţi să mergem la victorie cu orice adversar. Cel mai echilibrat lot îl are Austria şi cea mai bună echipă este Austria, îmi menţin părerea. Noi am reuşit să compensăm cu alte lucruri. Mă bucur că am reuşit să marcăm trei goluri în deplasare şi să terminăm într-un sistem 5-4-1 care nu a fost lucrat, doar că mulţi jucători îl ştiau de la echipa de club. Probabil că am reuşit să creăm o atmosferă bună la nivel de grup, dar determinarea şi sacrificiul au venit de la ei.', a spus Rădoi.

'Planul de joc cu Austria a fost mult mai uşor decât cel cu Irlanda de Nord pentru că am păstrat de la vechiul staff organizarea de la fazele ofensive şi tranziţia pozitivă. Şi atunci ne-a fost mult mai uşor pentru că am păstrat lucrurile astea două de la Cosmin Contra şi staff-ul lui. Am gândit în aceste zile că avem nevoie de jucători care să aducă ceva în plus, pentru că Austria are un ritm de joc foarte ridicat. Era clar că în momentul în care ne asumam să facem presing aveam nevoie de jucători care să aibe prospeţime. Le mulţumesc tuturor jucătorilor, le cer scuze celor care nu au apucat să joace, sper să o facă pe viitor', a adăugat selecţionerul.

Echipa naţională de fotbal a României a învins reprezentativa Austriei cu scorul de 3-2 (1-1), luni seara, pe Woerthersee Stadion din Klagenfurt, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor. După 3-2 la Klagenfurt, prima victorie a lui Mirel Rădoi ca selecţioner, şi 5-1 pentru Norvegia în faţa Irlandei de Nord, România este liderul grupei, cu 4 puncte, urmată de Norvegia, 3 puncte, Austria, 3 puncte, Irlanda de Nord, 1 punct. România va juca următorul meci pe 8 octombrie, cu Islanda, la Reykjavi, în semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020. Tricolorii vor disputa următorul joc din Liga Naţională pe 11 octombrie, la Oslo, cu Norvegia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel