Romanian Design Week. Atracția principală, o instalație imersivă creată de Adrian Damian
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Jan Temmel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Jan Temmel de la Pixabay
Ediția celui mai mare festival creativ din România de anul acesta, Romanian Design Week, care promovează designul, arhitectura și creativitatea, se desfășoară la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere din București. 

Până pe 13 iunie, în cadrul Romanian Design Week, cel mare festival creativ din România, se pot viziona mai multe expoziții și instalații pregătite de organizatori sub tema #Together.

Romanian Design Week și IQOS au dezvoltat, pentru al doilea an consecutiv, o serie de inițiative, expoziții și instalații care aduc în prim plan importanța colaborării și a unei viziuni orientate spre viitor, bazată pe optimism și creativitate.

Atracția principală a festivalului Romanian Design Week, o instalație imersivă realizată de Adrian Damian 

În pădurea senzorială din incinta Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29), se găsește atracția principală a festivalului Romanian Design Week: IQOS World – Network of Emotions, respectiv o instalație imersivă realizată în colaborare cu Adrian Damian, unul dintre cei mai captivanți scenografi contemporani.

Pentru realizarea acesteia, 'scenograful Adrian Damian s-a inspirat din conexiunile dintre arborii de vârste diferite și din modul în care aceștia comunică în interiorul sistemului vegetal, foarte asemănător unei comunități umane, în care legăturile sunt nevăzute, dar profunde. Trunchiurile de copaci utilizați în realizarea instalației au fost tăiați în mod legal și responsabil de autoritățile silvice în procesul de exploatare rațională și sustenabilă a fondului forestier.

Prin suprapunerea rețelei lumii vegetale cu universul social ia naștere un spațiu contemplativ, care oferă o experiență profundă a senzației de a fi împreună, interconectați. În acest ecosistem multisenzorial, rolul tehnologiei este de a ne apropia și de a facilita aceste legături, chiar și atunci când ne aflăm la distanță.', scrie igloo.ro.

Un alt proiect dezvoltat de IQOS: muralul Art for Air, în colaborare cu Obie Platon 

Muralul Art for Air, realizat în colaborare cu cel mai renumit artist stradal din România, Obie Platon, este un alt proiect dezvoltat de IQOS în cadrul ediției festivalului, la inițiativa Romanian Design Week.

Cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, artistul a realizat un mural de 35mp, situat în centrul Bucureștiului, care poate fi admirat în strada Matei Millo nr. 9. 

Multă culoare și la RDW Design House 

'Pe lângă acest mural, Obie Platon aduce mai multă culoare și la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de întâlnire importante pentru comunitatea creativă din București în cadrul ediției din 2021 a acestui festival. Și aici, Obie Platon și-a pus amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural în fața spațiului care va găzdui mai multe expoziții internaționale.

Accesul la instalația IQOS World – Network of Emotions și în RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.', mai arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel