Romașcanu SPULBERĂ legea carantinei. "O NENOROCIRE". Va trece sau nu de Parlament?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Lucian Romașcanu a criticat dur legea carantinării și izolării propusă de Guvernului Orban, în acord cu CCR. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a criticat dur legea carantinei și izolării, trimisă de Guvern către Parlament.

”Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă ați fi pus în situația să votați această lege, v-ați gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte. Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă și vă poate interna. Dacă nu aveți nici un simptom, nimic și sunteți într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteți fi supus tratamentului, împotriva voinței dvs.”, a declarat Lucian Romașcanu, citează rfi.ro 

Va trece de votul Parlamentului?

Lucian Romașcanu a răspuns și la replica jurnalistului care i-a spus că asta este o interpretare personală discutabilă.

”Eu vă spun ce scrie în lege, nu este deloc o interpretare personală, citiți-o! Sub nicio formă nu va trece. Este legiferarea abuzului, în loc să fie legiferarea protecției oamenilor (...). Între timp, se lucrează la amendamente la această lege. Cu certitudine, se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaților, dar ea nu poate fi votată în forma în care a trecut, pentru că pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire”, a completat Romașcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel