Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1
Autor: Rodica Mitu pe 10 iun, 16:29 | Justiție

Foto Facebook Clotilde Armand

Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executare silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea.

Cererea de executare silită a fost admisă joi, 10 iunie, de magistrații Judecătoriei Sectorului 1.

Practic, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1, în scandalul colectării deșeurilor din sector.

Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit judecătorilor.

Decizia este fără cale de atac, notează Mediafax. 

Prefectul Alin Stoica susține că soluția pentru deblocarea crizei gunoiului din Sectorul 1 este ca Primăria să-și asume plata serviciilor oferite de sortatori.

„Au identificat o soluție prin care vor putea să achite datoriile prestatorilor către sortatori. Primăria își asuma plata către sortatori (...) Sunt sigur că prestatorul își va îndeplini în continuare obligațiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza situația pe teren

Reprezentantul Guvernului mai spune că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren.

„În același timp am cerut oganismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul nu a aprobat solicitarea.

 

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri