Ronaldo, înapoi pe teren din iunie. Când se reia Serie A
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Serie A a propus guvernului Italiei un plan de reluare a competiției pe data de 13 iunie.

Serie A a propus guvernului Italiei un plan de reluare a competiției pe data de 13 iunie, conform Marca. Campionatul italian de fotbal mai are 12 etape de disputat din sezonul 2019/2020, iar liga a transmis clar data la care speră ca competiția să revină.

„În legătură cu reluarea activității sportive, a fost indicată, cu respect față de deciziile guvernului și în conformitate cu protocoalele medicale care protejează jucătorii, data de 13 iunie pentru reluarea campionatului", se arată în comunicatul Serie A.

Serie A a fost suspendată pe 9 martie, iar Juventus Torino se află pe primul loc, urmată la un singur punct de SS Lazio. Ultima actualizare a venit după decizia Federației Italiene de Fotbal de a amâna termenul limită al sezonului 2019/2020 până pe 2 august.

Mesajul ministrului Sportului

În ciuda nerăbdării generale legate de revenirea sportului rege, ministrul Sportului din Italia, Vicenzo Spadafora, a cerut mare atenție în legătură cu subiectul.

„Acțiunile guvernului au avut ca scop protejarea sănătății tuturor. Imaginile morților rămân în memoria noastră și de aceea vrem să redeschidem cu cea mai mare grijă", a spus el. „Ca ministru al Sportului, cunosc ce importanță socială are fotbalul și ar fi nebunesc să nu știu. Vreau să fiu clar că dacă Serie A va reveni, așa cum ne dorim cu toții, va fi pentru că am atins posibilitatea în care garantăm siguranța tuturor celor implicați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel