Roscosmos va lansa 12 rachete Soiuz-2 în anul 2021. Astronauții de pe ISS, îngrijorați din cauza unei scurgeri de aer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
 Agenția Federală Spațială Rusă (Roscosmos), anunță că în 2021 va lansa 12 de rachete Soiuz-2.

Agenția Federală Spațială Rusă intenționează ca în anul 2021 să lanseze 12 de rachete Soiuz-2, scrie Interfax. Anunțul a fost făcut de Ruslan Mukhamedzhanov, șeful Centrului de Operare a Infrastructurilor Spațiale Terestre.

"Vor fi efectuate 12 lansări de pe platforma de lansare nr. 31 a cosmodromului Baikonur. Acestea sunt atât lansări federale, cât și lansări comerciale - OneWeb (operator britanic de comunicații prin satelit global - n.r.).", a spus Mukhamedzhanov.

Astăzi a fost lansată racheta de transport Soiuz-2.1a cu vehiculul de transport Progress MS-16. Lansarea a avut loc ca de obicei la ora 07:45 ora Moscovei. Zborul va dura două zile, nava spațială urmând să acosteze la Stația Spațială Internațională în dimineața zilei de 17 februarie. Nava va livra echipajului ISS o sursă de azot pentru reaprovizionarea atmosferică și materiale pentru etanșarea camerei intermediare a modulului Zvezda, unde a fost detectată o scurgere de aer. În plus, Progress va livra mai mult de 600 kg de combustibil și 420 kg de apă, precum și alte încărcături necesare pentru funcționarea ulterioară a stației în regim de pilotaj. În total, la bord sunt aproximativ 2,5 tone de marfă.

Despre o scurgere de aer pe ISS se anunțase pe 20 august 2020. Pe 24 august, directorul Roscosmos declara că scurgerea de aer este nesemnificativă și abia detectabilă de către instrumente. În acest moment, astronauții au reușit să găsească unul dintre locurile probabile ale scurgerii și să o izoleze cu mijloace temporare, dar încă nu au reușit să o elimine complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel