Roşiile româneşti, calitate slabă. Florin Ciobanu, fermier: Deschidem un subiect sensibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
roșii
roșii
Florin Ciobanu, de la Asociaţia Tinerilor Fermieri, a explicat de ce, mai ales în cazul roşiilor, dar şi în ceea ce priveşte alte legume, calitatea în România este în scădere. 

"Educaţia micilor fermieri a fost destul de precară, dar deschidem un subiect mai sensibil, cercetarea românească. În ultimii ani, cercetarea românească a fost nefinanţată şi am pierdut multe soiuri, mulţi hibrizi româneşti au dispărut complet sau au rămas mult în urma altor hibrizi veniţi din afară. Seminţele multiplicate îşi pierd din calitate.

Vorbind de tinerii fermieri care vor să facă şi profit din această afacere, acum am lucra cu seminţe care sunt de calitate, româneşti, dar din păcate am avut chiar un caz în iarnă când staţiunea de cercetare de la Buzău a fost decapitată doar de dragul de a atrage atenţia că ceva este în neregulă. În loc să aducem specialişti care să ridice aceste staţiuni de cercetare, noi căutăm să facem numiri pe linie politică.", a explicat Florin Ciobanu în exclusivitate pentru DC NEWS.  

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel