Roverul Perseverance și-a făcut primul selfie pe Marte / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Roverul Perseverance și-a făcut primul selfie pe Marte / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Roverul Perseverance și-a făcut primul selfie pe Marte / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Nu sunt nici două luni de când Perseverance a ajuns pe Marte, iar acesta a preluat deja câteva din obiceiurile roverului Curiosity. Și-a făcut primul selfie pe Planeta Roșie.

Perseverance se dovedește la fel de performant ca predecesorul ei în a face selfie-uri pe Planeta Roșie, așa cum reiese din cele mai recente imagini trimise. În timp ce roverul se acomodează cu noul său domiciliu, stabilit în Craterul Jezero, a reușit să surprindă câteva fotografii de tip selfie.

În termeni oficiali, roverul a surprins catargul pe care sunt montate camere pe care rover-ul le folosește pentru a fotografia și carta Planeta Marte. Structura rotundă este SuperCam, echipată cu un laser și un spectrometru pentru analiza probelor de rocă; iar jos, cele două obiective dreptunghiulare sunt Mastcam-Z, care realizează imagini color, 3D și panoramice de înaltă definiție și videoclipuri cu mediul marțian.

În partea de jos a imaginilor, care iese din „gâtul” roverului, se află Mars Environmental Dynamics Analyzer, care este echipat cu senzori pentru a monitoriza vremea pe Marte - inclusiv cantitatea și dimensiunea particulelor de praf roșu de pe planetă, notează Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel