Rujeola, peste 2700 de decese în ultimele șase luni
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
O epidemie de rujeolă a provocat peste 2.700 de decese între lunile ianuarie şi august în Republica Democrată Congo, mai multe victime decât virusul Ebola într-un an, potrivit unui comunicat al Medicilor Fără Frontieră (MSF) consultat sâmbătă pe Twitter de AFP.

"Epidemia de rujeolă, declarată la 10 iunie, este cea mai letală cunoscută de RD Congo din 2011-2012. Între ianuarie şi începutul lui august au fost infectate peste 145.000 de persoane şi s-au înregistrat în total 2.758 de decese", potrivit comunicatului MSF-RD Congo.

Potrivit MSF, epidemia de rujeolă s-a extins în alte 13 provincii ale ţării şi este combătută de echipele locale ale Ministerului congolez al Sănătăţii.

Epidemia, semnalată în 23 de provincii


Epidemia a fost semnalată în 23 dintre cele 26 de provincii pe care le numără această ţară africană.

"De la începutul anului, MSF a vaccinat 474.863 de copii şi se ocupă de îngrijirea a 27.439 de pacienţi", se arată în comunicat.

Rujeola infectează cu precădere copii cu vârsta de 5 - 6 luni şi tineri adulţi.

Virusul Ebola a provocat în total 1.905 de decese de la declararea acestei epidemii la 1 august 2018, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor medicale congoleze.

OMS, avertisment privind epidemia de rujeolă


La jumătatea lunii iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizase asupra faptului că epidemia de rujeolă a făcut tot atâtea decese cât cele două epidemii de Ebola şi holeră împreună.

Rujeola provocase până la acea dată 1.981 de decese, faţă de cele 1.676 provocate de virusul Ebola şi 279 de holeră.

Focarele de rujeolă (pojar) continuă să se răspândească rapid în întreaga lume, potrivit ultimelor rapoarte preliminare furnizate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), milioane de oameni la nivel mondial prezentând riscul de îmbolnăvire.

Cele mai mari focare sunt în ţările cu o rată redusă a vaccinării împotriva rujeolei, ceea ce a lăsat un număr mare de persoane vulnerabile la această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel