Rusia ar putea produce primul lungmetraj din spațiu. SUA, lăsate în urmă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Agenția spațială rusă a transmis că va trimite o actriță și un regizor în spațiu.

Potrivit The Guardian, cei doi vor ajunge în spațiu, pe Stația Spațială Internațională (SSI), în octombrie, trimiși de Roscosmos, pentru a apărea în primul lungmetraj filmat vreodată în spațiu.

„Filmările se vor desfășura pe Stația Spațială Internațională. Începutul expediției este programat pentru data de 5 octombrie 2021 și va porni din cosmodromul Baikonur cu ajutorul navetei spațiale de transport cu echipaj uman Soyuz MS-19”, a transmis Roscosmos, într-un comunicat.

Cine sunt cei doi care pleacă în spațiu

Actrița Yulia Pereslid, în vârstă de 36 de ani, și regizorul Klim Shipenko, în vârstă de 37 de ani, vor face sesiunile de antrenamente care includ teste de rezistență la forța centrifugă și zboruri la gravitație zero, începând nu mai târziu de 1 iunie. Acest antrenament înainte de decolare va fi documentat de unul dintre principalele canale de televiziune din Rusia, Pervîi Kanal, care a avut implicări și în producția filmului.

Titlul de lucru al materialului este „Provocare” și va fi o „dramă în spațiu”, a anunțat Roscosmos, fără a da prea multe detalii în legătură cu rolul pe care îl va juca Pereslid. Filmul va fi produs în colaborare cu Dmitri Rogozin, directorul general al agenției spațiale Roscosmos, iar țelul final este ca Rusia să fie prima țară din istorie care filmează un lungmetraj în spațiu.

Anul trecut, NASA a anunțat că vrea să facă același lucru

NASA lucrează cu Tom Cruise la primul film produs în spațiu, a transmis la acele vremuri administratorul Agenției, Jim Bridenstine. Detaliile proiectului nu erau clare la acel moment, însă Bridenstine a spus că filmările se vor desfășura în Stația Spațială Internațională.

Nici rolul lui Tom Cruise nu era cunoscut la acele clipe, însă actorul este unul cunoscut pentru acrobațiile senzaționale pe care le face fără dublură. Astfel, „regele acrobațiilor” din filmele de pe Terra acceptase o nouă provocare: filmarea în spațiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel