Urmărește emisiunea live
Rusia avertizează că rasismul împotriva albilor a crescut în Statele Unite ale Americii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Rusia avertizează că rasismul împotriva albilor a crescut în Statele Unite ale Americii  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Rusia avertizează că rasismul împotriva albilor a crescut în Statele Unite ale Americii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe de la Kremlin, avertizează că rasismul îndreptate împotriva populației albe este în creștere în Statele Unite ale Americii.

Rasismul împotriva albilor este crescut în SUA, iar corectitudinea politică dusă la extrem va avea „consecințe regretabile”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu cu politologii de la televiziunea de stat. Lavrov a adăugat că Rusia susține lupta împotriva rasismului, dar este, de asemenea, important să nu alunecăm la cealaltă extremă, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu mișcarea BLM.

"Am fost pionieri ai mișcării care promovează drepturile egale ale oamenilor de orice culoare a pielii", a spus Lavrov despre Rusia, menționând că în SUA situația a ajuns la o extremă. Mai mult, diplomatul a acuzat SUA că încearcă să-și răspândească „revoluția culturală” în lume, ceea ce a dus deja la „o agresiune crescândă împotriva oamenilor albi” în SUA.

Relațiile dintre cele două puteri au scăzut foarte mult în ultima perioadă. Recent, noul președintele SUA, Joe Biden, l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin „ucigaș” și a spus că „nu are suflet” și că va „plăti”. Biden a amenințat, de asemenea, cu represalii pentru presupusa ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel