Rusia promite că în 2021 va vaccina anti-COVID toți doritorii. 10 MILIOANE de doze pe lună
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șeful Fondului de Investiții din Rusia susține că în 2021 se vor putea vaccina anti-COVID toți cei care doresc.

Producția primului vaccin împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii decembrie va fi lansată la 10 milioane de doze pe lună, ceea ce va permite vaccinarea completă a tuturor rezidenților interesați din Rusia în termen de șase până la nouă luni, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului de Investiții din Rusia, scrie Interfax

"Ne așteptăm, literalmente, în noiembrie-decembrie la fabricarea vaccinului în milioanede doze. Sperăm că până la sfârșitul lunii decembrie vom ajunge la capacitatea de a produce aproximativ 10 milioane de doze de vaccinuri pe lună, ceea ce va face posibilă vaccinarea tuturor celor din Rusia în 6-9 luni", a declarat Dmitriev într-o conferință de presă online.

El susține că Rusia este lider atunci când vorbim despre un vaccin anti-COVID, deoarece vaccinul Centrului Gamaleya folosește o tehnologie inovativă care și-a confirmat siguranța. Asta chiar dacă vaccinul Sputnik-V nu a trecut încă de toate fazele de testare. Dmitriev a menționat că vor fi vaccinate doar acele persoane care vor acest lucru. Vaccinul a ajuns deja în mai multe regiuni din Rusia. Prioritate acum pentru vaccinare au persoanele care fac parte din categoriile de risc, în special medicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel