Alertă din Rusia: O persoană VINDECATĂ de COVID secretă virusul până la 90 de zile. Reinfectarea NU EXISTĂ
Autor: Doinița Manic pe 16 sep, 14:38 | Sanatate

Experții în sănătate din Rusia susțin că nu există reinfecția cu COVID-19.

Nu există cazuri dede reifectare cu coronavirus în Rusia și nici în alte țări din lume, susține șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, transmite Interfax."Nu există cazuri repetate dovedite în mod clar, cu excepția cazurilor izolate de tulburări ale sistemului imunitar, care nu sunt prezentate în lume, este adevărat. Nu există astfel de statistici nici în Rusia", a spus Popova într-o ședință a prezidiului Academiei de Științe din Rusia, marți.După cum  susține Popova, este necesar să continuăm să folosim masca de protecție și după ce ne-am vindecat de COVID-19, deoarece cei care și-au revenit pot transmite virusul până la 90 de zile.

"Avem observații, și aceleași observații sunt în străinătate, că o persoană bolnavă eliberează virusul timp de până la 90 de zile. Observațiile noastre de astăzi sunt până la a 48-a zi, iar în străinătate spun că până la 90 de zile. Nu are simptome, se simte minunat, are sânge excelent și toți indicatorii, dar secretă virusul din nas. Și chiar dacă a avut pneumonie severă, celulele sunt reînnoite până la 20 de zile ", a spus șeful Rospotrebnadzor.

În iulie, principalul specialist în boli infecțioase al Ministerului Sănătății al Federației Ruse, Vladimir Chulanov, a declarat că reinfecția cu coronavirus este un fenomen rar care poate fi cauzat de caracteristicile sistemului imunitar al unei anumite persoane infectate.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri