Rușii vaccinați vor fi monitorizați printr-o aplicație mobilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rușii vaccinați împotriva coronavirusului vor putea raporta reacțiile adverse ale vaccinului într-o aplicație mobilă specială.

O aplicație mobilă specială va fi dezvoltată pentru rușii vaccinați cu Sputnik-V, informează Interfax.

Cei care au fost vaccinați împotriva coronavirusului vor putea raporta propriile reacții adverse depistate în urma vaccinării, într-o aplicație mobilă specială. Dezvoltarea acesteia este în desfășurare, a declarat șeful Ministerului Sănătății din Rusia, Mikhail Murashko.

"În prezent, lucrăm la o aplicație mobilă pentru a facilita comunicarea unor eventuale reacții adverse", a spus Murashko, răspunzând la o întrebare despre modul în care va fi monitorizată starea rușilor care au primit vaccinul.

Murashko a spus că sistemul de informații va funcționa în toată țara și că toate cazurile în care apar reacții adverse ale vaccinului vor fi înregistrate într-o singură bază de date.

Marți, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a înregistrat primul vaccin din lume împotriva infecției cu coronavirus. Ministerul Sănătății spune că vaccinul este unul sigur. Totuși, mai mulți experți în sănătate din întreaga lume se îndoiesc de siguranța acestui vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel