Ruxandra Arzoiu a murit. Doliu in lumea muzicii. Laurențiu Ganea a făcut anunțul
Autor: Giorgiana Croitoru pe 29 Martie, 15:37 | Muzica

foto: Laurențiu Ganea

Compozitorul Laurențiu Ganea a făcut anunțul morții Ruxandrei Arzoiu.

"La sfârșit de martie, în zi de Bunavestire, muzicologul Ruxandra Arzoiu ne-a părăsit la doar 59 de ani. A plecat dintre noi cu discreția care a caracterizat-o întotdeauna. 

A fost o colegă de mare valoare, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical. Valoarea cărților scrise, a articolelor publicate, participările la simpozioane de specialitate, cercetările efectuate - mai cu seamă în creația contemporană - au fost recunoscute prin numeroasele premii ce i-au fost acordate în țară și străinătate. Competența și creativitatea sa au făcut să-i fie decernate Premiul Criticilor Muzicali și Premiul Radio România Cultural.  

Ruxandra Arzoiu a absolvit a secția de muzicologie a Universității Naționale de Muzică în anul 1984 la clasa profesorului Viorel Cosma. Colegii ei au apreciat-o pentru calitățile de specialist, pentru dăruirea cu care realiza proiectele sale și pentru prietenie, zâmbetul cu care te întâmpina și pentru distincția sa.Dumnezeu să o odihnească în pace!", a transmis compozitorul Laurențiu Ganea.

Muzica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri