S-a confirmat al treilea deces de gripă din România. Victima era vaccinată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
S-a confirmat al treilea deces provocat de gripă în România. De data aceasta, însă, este vorba despre o persoană vaccinată. 

Este vorba despre o persoană în vârstă de 78 de ani, care se vaccinase împotriva gripei. Cu toate astea, sistemul imunitar era slăbit din cauza mai multor boli cronice de care suferea. 

Specialiştii recomandă vaccinarea împotriva gripei şi evitarea contactului cu alte persoane atunci când apar primele simptome ale bolii. 

”Când se pune diagnosticul de gripă, e unul cât se poate de clar. Până când și eu l-am învățat. Te doare capul, faci febră 39-40 de grade, te dor mușchii, ai o stare ca și când ai fi bătut, e gripă! N-ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai naibii acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie, care-ți va spune: ai gripă clinică! Acum, moda asta să facem teste de dimineață și până seara și bombardăm camerele de gardă cu zeci, sute de pacienți este o aiureală! Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo. Recomandarea mea clară e: stați fraților acasă, luați-vă medicamentele, nu mai umblați după teste de gripă, că le faceți degeaba: 80% din ele sunt pozitive, 20% sunt fals negative. Dacă aveți un test fals negativ, ce o să spuneți? Că nu aveți gripă când aveți gripă? Eu cred că e cazul să ne băgăm mințile în cap și să ne vedem de treburile noastre. (...) Culmea, în fiecare an este gripă!" este apelul prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, medic specialist în boli infecțioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel