S-a decis data la care reîncepe NBA
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă
Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) intenţionează să-şi înceapă sezonul competiţional 2020/2021 la sfârşitul lunii decembrie, cu 72 de jocuri din sezonul regulat, şi să-l încheie în timp util astfel încât jucătorii să poată participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo în vara anului 2021 (23 iulie - 8 august), scrie AFP care citează presa sportivă din SUA.

ESPN şi The Athletic, citând surse anonime, afirmă că decizia s-ar fi luat în timpul unei reuniuni a conducerii NBA cu proprietarii de cluburi, dar deocamdată Asociaţia jucătorilor (NBPA) nu şi-a dat acceptul. Potrivit The Athletic, NBA planifică un început de sezon pe 22 decembrie, cu trei zile înainte de Crăciun, şi un sezon regulat redus la 72 de jocuri, comparativ cu 82 de obicei, transmite Agerpres.

Conform site-ului sportiv, acest început de sezon, din decembrie, ar asigura mai multe venituri decât debutul în ianuarie, şi ar permite jucătorilor din NBA să participe cu naţionalele lor la Jocurile de la Tokyo, amânate în vara anului 2021 din cauza pandemiei Covid-19.

Iniţial, ESPN vorbea despre un debut de sezon pe 18 ianuarie, cu posibilitatea acceptării unui anumit număr de spectatori în tribune.

Aşa cum se ştie, sezonul recent încheiat s-a desfăşurat în bula de la Disneyland (Orlando, Florida), cu 22 dintre cele 30 de francize. Titlul a revenit echipei Los Angeles Lakers, condusă de vedeta LeBron James, după o finală cu Miami Heat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel