S-a dus la scăldat, dar s-a înecat. Medicii nu au mai putut face nimic
Autor: Alexandru Ichim pe 07 iul, 08:17 | Social

Foto: ISU Giurgiu

Nu mai puțin de patru persoane s-au înecat în Giurgiu în ultimele două săptămâni. Pompierii trag un semnal de alarmă.

Pompierii giurgiuveni au fost solicitați pentru a interveni în localitatea Bolintin Vale, în zona unei balastiere pentru căutarea unei persoane posibil înecate.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o barca de la Detașamentul Bolintin Deal, iar de la Detașamentul Giurgiu a s-a deplasat echipajul de scafandri.

Alți doi tineri s-au salvat din apă 

 

Din spusele apelantului, trei tineri făceau baie în zona balastierei, doi dintre aceștia au reușit să iasă, iar al treilea este căutat în aceste momente de către echipajele de pompieri. 

La scurt timp, un tânăr de 22 de ani a fost scos din apă de pompieri. S-au început imediat manevre de resuscitare, dar fără succes. Medicii au declarat decesul acestuia. 

Semnal de alarmă 

 

În mai puțin de două săptămâni, patru giurgiuveni s-au înecat în timp ce se aflau la pescuit sau la scăldat. Ceea ce se dorea a fi o zi de relaxare, s-a transformat în adevărate tragedii pentru familiile acestora. 

”Este vară și foarte mulți cetățeni preferă să petreacă timpul liber în natură, să meargă la piscină sau la plajă în zona Dunării, a râurilor sau a lacurilor. Pentru siguranța acestora, ISU Giurgiu le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranță:  - evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;- alegeți locurile special amenajate pentru înot;- nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;- nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;- nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alccolice, seara târziu sau pe timp de noapte.

Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane adulte, chiar dacă ştiu să înoate”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu. 

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri