”Să VACCINĂM populația la RISC”. Dr. Pleșca: Să NU UITĂM. Ei sunt principalul REZERVOR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prof. Dr. Doina Pleșca, director în UMF "Carol Davila", a vorbit despre importanța vaccinării antigripale, avertizând totodată că pericolul cel mai mare îi vizează pe românii incluși în rândul populației la risc.

În cadrul dezbaterii online ”Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, difuzată de DC News, prof. dr. Doina Pleșca a opinat că vaccinarea antigripală trebuie să se facă având în față o strategie foarte coerentă. Reputatul specialist a dezvăluit că startul sezonului rece poate complica situația actuală din țara noastră dacă nu se respectă anumite reguli: „În primul rând trebuie să vaccinăm populația la risc și fac referire aici la copii și persoanele de peste 65 de ani. Nu trebuie să uităm că în situația în care pandemia va continua, gripa va fi favorizată, iar atunci trebuie să ne gândim la femeile însărcinate și la persoanele cu comorbidități”.

Copiii, rezervor semnificativ pentru boală

Doina Pleșca atrage atenția asupra modului în care cei mici trebuie protejați în această perioadă: ”Se știe că principalul rezervor pentru aceste boli sunt copiii. Trebuie să fim atenți. Dacă rata de îmbolnăvire la adulți merge spre 10-15 la sută, când vine vorba despre cei mici vorbim despre un proces de peste 20 la sută. Ei stau acasă, apoi intră în contact cu ceilalți micuți de la școală sau grădiniță.”, a precizat directorul UMF Carol Davilla București.

Mai multe detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel