Salam de biscuiți, desert delicios. Nu dai greș niciodată cu următoarea rețetă
Autor: Rodica Mitu pe 11 iun, 21:13 | Retete

Vrei să pregătești salam de biscuiți? 

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a dezvăluit cum se pregătește cel mai îndrăgit desert din copilărie.

 

Ai nevoie de:

 

1600 gr biscuiți cu unt

300 gr unt

2 linguri cu cacao

200 gr rahat

400 gr ciocolată cu lapte

250 gr nuci 

500 ml lapte

400 ml apă

250 gr zahăr

esență de rom

Mod de preparare

 

Mai întâi, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi, fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm intens până și acestea se topesc, punem și esența de rom și turnăm totul peste biscuiți.

Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoaziția de biscuiți și lăsăm compoziția să se odihnească 20 de minute, potrivit a1.ro. După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm sub formă de rulou, de salam.

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri