Salarii uriașe în Primăria Alba Iulia, dezvăluite de presa locală
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Raportul privind transparența veniturilor salariale a funcționarilor publici din Municipiul Alba Iulia a fost făcut public pe site-ul primăriei, astfel, indemnizațiile lunare ale bugetarilor au fost „date pe față” pentru ca cetățenii să poată afla unde ajunge o sumă importantă din bugetul local, arată presa locală. 

Primarul municipiului Alba Iulia are un salariu de bază în valoare de de 18.720 de lei, la care se adaugă un spor de 25%, astfel indemnizația lunară ajungând până la 23.400 de lei. Totodată, indemnizația lunară a viceprimarilor din Alba Iulia este de 16.640 de lei, cu un spor de 25%, salariul lunar ajungând la suma de 20.800, scrie ziarulunirea.ro

După cele două funcții de bază, în municipiu, salariile funcționarilor publici încep să scadă, însă nu este o scădere drastică, secretarul general al unității administrativ-teritoriale încasează un salariu de bază de 12.900 de lei, la care se adaugă un spor salarial de 15%, spor pentru persoanele cu handicap, ajungând la indemnizația lunară de 14.835 de lei.

Funcția de director executiv este cea care închide lista salariilor de bază peste 10.000 de lei, a funcționarilor în administrație, astfel, aceștia încasează 12.000 de lei.

În cadrul Municipiului Alba Iulia, există, la momentul actual, trei funcții de „Director Executiv”, dintre care doar unul primind sporuri salariale, fiind nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile și pentru activitatea de control financiar preventiv. Cele două sporuri salariale însumează 30% din salariul de bază, astfel, ajungându-se la salariul lunar de 15.840.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel