Salariile Romatsa, blocate după acțiunea fraților Micula. Ionel Dancă, primul mesaj
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Ionel Dancă a declarat, referitor la faptul că Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, că este o situație ce vine din trecut, la care Guvernul caută o soluție pentru a rezolva problema.

„Da, am fost informați cu privire la situația Romatsa. Este o situație cunoscută, este o cauză cunoscută aceea care a dus la o situație total nedorită, respectiv titlurile executorii puse de companiile și de frații Micula. E o situație care vine din trecut și căutăm o soluție la această problemă. Când vom avea o soluție, o să vă prezentăm public”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

Reacție vine în contextul în care Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian, din 15 decembrie, anunță Radio România Actualități, citând surse apropiate situației.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa, nu mai primește contravaloarea serviciilor de trafic aerian de la Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene - Eurocontrol, iar fondurile mai ajung pentru circa o săptămână.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care frații Ioan și Viorel Micula, investitori suedezi, au câștigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel