Ingrediente
- arpacaş 0,400 kg
- cartofi 0,500 kg
- ardei graşi 0,100 kg
- sfeclă roşie 0,200 kg
- chimen 0,002 kg
- oţet 0,075 l
- ulei 0,150 l
- verdeaţă 1 leg.
- salam 0,400 kg
- sare 0,050 kg
- piper 0,001 kg
Cum se prepară
Arpacaşul se fierbe şi se spală bine, pentru a nu rămâne cleios, şi se strecoară. Cartofii se fierb în coajă, se răcesc şi se taie în felii subţiri, la fel şi ardeiul. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se condimentează cu chimen şi verdeaţă tăiată mărunt, apoi se amestecă împreună cu arpacaşul, uleiul şi oţetul, având grijă să nu se sfărâme cartofii. Se decorează cu felii de sfeclă fiartă şi cu verdeaţă tocată sau cu salată verde. Se serveşte la începutul mesei.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală