Ingrediente
- fasole albă 0,250 kg
- ceapă 0,150 kg
- parizer 0,250 kg
- ulei 0,100 l
- oţet 0,250 l
- măsline 0,100 kg
- piper 0,001 kg
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Fasolea se pune la fiert într-un vas cu apă rece şi, după ce a clocotit circa o oră, se scurge, se pune altă apă (caldă) şi se lasă la un foc potrivit. Ceapa se taie felii, parizerul se taie peştişori (julien) şi se călesc în ulei fierbinte. Se lasă să se răcorească şi se toarnă peste fasolea fiartă şi scursă de zeamă. Se condimentează cu sare, piper şi oţet. Apoi, se pune uleiul şi se amestecă uşor.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video