Salonul Auto de la Geneva, ANULAT pentru al doilea an consecutiv
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Salonul Auto de la Geneva a fost anulat şi în acest an din cauza pandemiei. Organizatorii vorbesc, însă, despre o amânare pentru 2023, nu despre anulare. 

Unul dintre cele mai importante saloane europene, cel de la Geneva, care ar fi trebuit să se desfășoare în februarie 2022, a fost încă o dată anulat, din cauza pandemiei. Potrivit organizatorilor Salonului Auto, problemele legate de pandemie "nu le-au lăsat nicio altă alternativă". .

„Pandemia nu este sub control și reprezintă un mare pericol pentru un eveniment de amploare în interior. Am încredere că Geneva International Motor Show va reveni mai puternic în 2023”, a spus preşedintele comitetului permanent al GIMS, Maurice Turrettini, citat de promotor.ro.

Salonul de la Geneva a fost anulat intempestiv în 2020, cu trei zile înainte de deschidere, abia în momentul în care autoritățile elvețiene au decretat carantina. Organizatorii au refuzat atunci să ia o decizie preventivă, pentru că ar fi trebuit să restituie sume mari de bani expozanților. Mulți au criticat atunci managementul GIMS, care a așteptat decretarea carantinei pentru a putea invoca o clauză de forță majoră. Reamintim că, în momentul anulării, cele mai multe standuri erau deja construite, iar mașinile erau poziționate pentru deschiderea salonului.

Nici în 2021 nu s-a ținut Salonul de la Geneva, de această dată motivul fiind refuzul unor expozanți de a participa.

Top maşini sigure la testele EuroNCAP

Iată un top al maşinilor care au obţinut punctaj maxim la testele EuroNCAP, astfel că oferă siguranţă 100% celor din vehicul. 

Testele Euro NCAP reprezintă baza de testare fundamentală pentru evaluarea nivelului de siguranţă pe care un vehicul este capabil să îl garanteze atât ocupanţilor maşinii, cât şi pietonilor.

În Europa, Euro NCap (Programul European de Evaluare a Maşinilor Noi) testează siguranţa vehiculelor prin emiterea unui rating exprimat în stele, de la unu la cinci, în funcţie de rezultat, scrie Promotor.ro.

Iată cele mai sigure 8 maşini: 

1. AUDI Q4 e-tron

2.Toyota Mirai

3.Volkswagen ID.4

4.Cupra Formentor

5. Skoda Enyaq iV

6.Polestar 2

7.Nio Es8

8.Genesis G80

VEZI Opt maşini cu cinci stele la EuroNCAP. Siguranţă maximă la volan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel