Urmărește emisiunea live
Samsung a dezvăluit o nouă memorie RAM mai rapidă și mai eficientă decât în majoritatea PC-urilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Samsung tocmai a dezvăluit primele cipuri DRAM LPDDR5 de 16 GB.

Samsung tocmai a dezvăluit primele cipuri DRAM LPDDR5 de 16 GB, construite pe a doua generație de 10 nanometri, conform Engadget. Acest tip de DRAM este mai rapid decât memoria multor computere personale și probabil va apărea în multe telefoane vârf de gamă din viitorul apropiat. Samsung Galaxy S20 Ultra este primul beneficiar al tehnologiei.

Avantajele majore ale noii memorii sunt rapiditatea și economia. Tehnologia LPDDR5 este mai rapidă cu 30% decât LPDDR4X. Aceste cipuri folosesc cu până la 20% mai puțină energie decât generația anterioară, a mai menționat Samsung.

Progrese rapide

 (w670)

Samsung face progrese destul de rapide, fiindcă au trecut doar șapte luni de când cipul de 12 GB LPDDR5 a fost lansat, cu viteze similare. 16 GB reprezintă un număr uriaș pentru cipurile mobile. Chiar dacă vor apărea doar pe smartphone-urile de vârf, acestea vor avea RAM egal sau chiar superior celor mai multe PC-uri, care au rămas între 8 GB și 16 GB în ultimii ani.

Samsung a spus că noul DRAM va ajuta telefoanele echipate cu 5G și inteligență artificială să se descurce cu tot mai multe informații, permițându-le astfel să funcționeze mai lin.

Cu toate că performanțele sunt uriașe din partea noului chip DRAM LPDDR5 de 16 GB, Galaxy S20 Ultra, telefon echipat cu un astfel de memorie, costă nu mai puțin de 6.500 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel