Samsung investește 500 de milioane de dolari într-o nouă fabrică
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 20 ian, 10:03 | IT & C

Samsung Display va deschide o nouă fabrică în care va investi aproape 500 de milioane de dolari.

Samsung Display, o divize a companiei sud-coreene Samsung Electronics Co. Ltd., va investi aproape 500 de milioane de dolari pentru a construi o nouă fabrică în India, conform Agerpres.

Un oficial al companiei sud-coreene a declarat că se ia în considerare o investiție în India, dar fără a da amănunte suplimentare. Nodia, un oraș din apropierea capitalei New Delhi, ar fi destinația noii fabrici a Samsung Display. În aceeași zonă există deja o fabrică de telefoane a Samsung Electronics.

Competiția din China

 

Noua uzină de ecrane va ajuta Samsung să-și asigure furnizorii locali cu cea mai scumpă componentă a unui smartphone, într-un moment în care concurența rivalilor din China pune probleme.

Samsung, al doilea vânzător de smartphone-uri în India, după Xiaomi, a înregistrat un declin pe piața indiană în trimestrul trei al anului 2019. În 2018, Samsung Electronics a inaugura oficial o nouă fabrică de telefoane în Noida.

În ultimii ani, grupul sud-coreean şi-a extins producția de smartphone-uri în țări cu un cu cost scăzut al forței de muncă, cum ar fi India şi Vietnam.

Te-ar putea interesa și ....
IT & C Vezi toate articolele
Crossuri parteneri