Șansele lui Eriksen de a mai juca vreodată fotbal sunt minime (expert)
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Facebook Christian Eriksen - foto ilustraţie
Facebook Christian Eriksen - foto ilustraţie
Un profesor britanic de cardiologie sportivă spune că șansele ca danezul Erisken să mai joace fotbal vreodată sunt minime.

Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, consideră că internaţionalul danez Christian Eriksen are puţine şanse să mai joace vreodată fotbal, după criza cardiacă pe care a suferit-o în cursul meciului dintre selecţionata ţării sale şi cea a Finlandei, disputată sâmbătă la Copenhaga, în cadrul EURO 2020, informează cotidianul The Independent citat de Agerpres.

„Nu ştiu dacă va mai juca fotbal într-o zi. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu”, a spus specialistul britanic, care a lucrat cu jucătorul danez în perioada în care acesta a evoluat la echipa engleză Tottenham Hotspur, înainte de a se transfera la Inter Milano.

Cea mai bună parte a evenimentelor de ieri este faptul că danezul a supraviețuit

„Vestea bună este că va trăi. Vestea proastă este că a ajuns probabil la sfârşitul carierei sale. El nu va fi autorizat să joace în Marea Britanie, avem reguli foarte stricte în această privinţă”, a adăugat Sanjay Sharma.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 ani, s-a prăbuşit brusc pe teren, în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda (0-1) şi, după o lungă intervenţie din partea personalului medical, a fost transportat la un spital din Copenhaga. Meciul a fost suspendat aproape două ore şi, după veştile bune în privinţa sănătăţii mijlocaşului venite de la Federaţia daneză de fotbal, întâlnirea a fost reluată, cu acordul jucătorilor.

Finlandezii s-au impus cu 1-0 în faţa Danemarcei, graţie reuşitei din minutul 60 a lui Joel Pohjanpalo, acesta fiind primul gol din istoria Finlandei la o fază finală a unui mare turneu.

Căpitanul Kjaer a jucat un rol vital în recuperarea colegului său

Conform Marca, Simon Kjaer a jucat un rol monumental în procesul de salvare a vieții fotbalistului danez prăbușit pe teren la finalul primei reprize a partidei cu Finlanda de la Copenhaga, la EURO 2020. După ce Eriksen a picat cu fața pe gazon, căpitanul Danemarcei, Kjaer, a alergat din poziția sa de apărător până la colțul terenului unde a avut loc incidentul, luându-i pulsul colegului său și asigurându-se că nu-și înghite limba, lucru care ar fi putut duce la sufocare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel