Șapte curiozități despre Emma Răducanu, revelația de la US Open 2021
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Revelația de la US Open este Emma Răducanu, jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică. Vă prezentăm câteva detalii despre performanța de la US Open, dar și șapte lucruri neștiute despre ea:

Britanica Emma Răducanu (18 ani) a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care câştigă un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), sâmbătă la New York, în finala US Open, la care au asistat 23.000 de spectatori.

Succesul este şi mai impresionant în condiţiile în care Răducanu, numărul 150 mondial înaintea acestei competiţii, a câştigat toate cele zece meciuri disputate la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Ultima jucătoare care reuşise acest lucru a fost americanca Serena Williams, în 2014.

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a realizat această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.

Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi premierul britanic Boris Johnson i-au transmis mesaje de felicitate noii campioane de la Flushing Meadows, care a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă, potrivit Agerpres. 

7 curiozități despre Emma Răducanu 

Familia ei s-a stabilit în Londra când avea doi ani

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică. Familia ei s-a stabilit în Londra, Marea Britanie, când avea doi ani. 

A început să joace tenis la cinci ani

Tatăl ei a încurat-o să încerce mai multe sporturi, încă din primii ani de viață, printre care balet, înot și călărie. La cinci ani, Emma Răducanu a început călătoria în lumea tenisului, conform BBC. Primul ei antrenor a fost tatăl, Ian Răducanu. Vecinii spun că și cei doi mai joacă tenis și acum, din când în când, pe terenul din curtea casei. 

O consideră pe Simona Halep un model 

Emma Răducanu spunea, despre Simona Halep, că îi admiră deplasarea și modul în care luptă. „Ea a câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui.”, spunea Emma Răducanu.

E îndrăgostită de rap, jazz și de arhitectură

Emma a dezvăluit într-un interviu că e îndrăgostită de rap, jazz și arhitectură. „Am în vedere genuri diferite pentru situații diferite. Îmi place rap-ul, dar uneori îmi provoacă somn, așa că nu ascult înainte de meci. Prefer și ceva cu ritm, dar de asemenea ador jazz-ul. Cred că are o vibrație foarte interesantă”, preciza britanica, potrivit GSP

Pasiunea ei pentru arhitectură s-a văzut și vara aceasta, pe Instagram, când a postat imagini din locuri pe care le-a vizitat: Goldan Gate, celebrul pod din San Francisco ori sculptura The Bean, din Chicago. 

O altă pasiune a Emmei, Formula 1

Nu în urmă cu mult timp, Emma Răducanu a dezvăluit, pe Instagram, o altă pasiune de-ale sale: Formula 1. Tânăra urmărește fiecare cursă din „Marele Circ”, iar vara aceasta a și fost prezentă la Marele Premiu de la Silverstone. „Rutina de duminică s-a modificat. Nu poate fi mai bine decât la Formula 1”, scria tenismena pe Instagram atunci.

Vorbește română, engleză și mandarină

Emma Răducanu vorbește mandarină, română și, evident, engleză.

Mănâncă în fiecare zi un pătrat de ciocolată neagră 

Tânăra de 18 ani are mereu la ea ciocolată neagră și unt de arahide. „Mănânc în fiecare zi un pătrat de ciocolată neagră pentru că am nevoie de ceva dulce.”, povestea Emma Răducanu, potrivit Playsport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel