Potrivit Mayo Clinic, cu cât grăsimea alimentară provine din plante, pește și nuci, cu atât este mai benefică pentru sănătate și siluetă.
Iată care sunt alimentele care vă pot oferi echilibrul potrivit de grăsimi și cum le puteți consuma.
Ulei de susan. Folosește-l pentru a prăji legumele pentru o aromă asiatică distinctă.
Ulei de rapita. Este mai puțin popular decât uleiul de măsline extravirgin, dar are mai puține grăsimi saturate.
Sardine. Adăugați-le într-o salată sau amestecați-le într-o pastă pentru o gustare sănătoasă.
Păstrăvul de lac. Este o excelentă sursă de Omega 3. Se poate servi prăjit sau la cuptor, gustul fiind desăfârșit de ierburi aromate sau un strop de usturoi.
Migdale sau nuci. Prăjiți-le sau coaceți-le până când se rumenesc ușor.
Avocado. Este plin de „grăsimi bune" și delicioas pe pâine prăjită cu cereale integrale.
Seminte de in. Adăugați o lingură în iaurt, făină de ovăz sau în dressing-uș pentru salată. Este o sursă bună de grăsimi omega-3 sănătoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- Monica Tatoiu - Mara Bănică, scandal: M-ai chemat să spun adevărul? / Cum să ziceți așa ceva?
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!