Urmărește emisiunea live
Șapte obiceiuri sănătoase care îngrașă
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Dacă obiectivul tău este să slăbești, din exces de zel, e posibil să ajugi să te îngrași tocmai urmând unele obiceiuri sănătoase.    

1. Beți un smoothie în fiecare zi

Un smoothie - de obicei, un amestec de fructe, legume, lapte, de nuci, semințe și chiar ovăz - poate fi un plus în dieta ta. Dar, de asemenea, uneori, nu.

"Smoothiurile pot fi mese grozave, echilibrate, dar pot avea o valoare pentru jumătate de zi de calorii într-un pahar", a declarat pentru Livestrong Amy Gorin, RDN, nutriționist.

2. Eliminați [Introduceți mâncarea preferată aici] pentru totdeauna

"Aceasta este o abordare care adesea este greșită. Dacă îți plac cartofii prăjiți, dar sunt în afara limitelor, va fi aproape imposibil să faci față acestei restricții pentru totdeauna", spune Samantha Cassetty, RD, expert în nutriție și pierdere în greutate

3. Prea mult sport

"Adevărul este că exercițiile fizice reprezintă doar 20% din procesul de slăbire. Dacă vrei să slăbești, vei fi mult mai eficient făcând modificări la ceea ce mănânci", spune Cassetty. 

4. Vă reduceți drastic caloriile

"Ai nevoie de suficiente calorii pentru a-ți susține nivelul de activitate zilnică, inclusiv antrenamentul. Vă garantez că a vă simți scăzut de energie, mizerabil și flămând nu este modalitatea de a vă îndeplini obiectivele", spune Gorin. Mancatul de prea putine calorii pentru prea mult timp poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra metabolismului tau, ceea ce poate ingreuna pierderea in greutate si poate chiar determina cresterea in greutate.

5. Te concentrezi pe dietă și exerciții fizice

Somnul adecvat - adică șapte-nouă ore pe noapte pentru adulți, conform Fundației Naționale de Somn - este esențial atât pentru pierderea cât și menținerea greutății, deoarece somnul afectează hormonii foamei, depozitarea grăsimilor și sănătatea microbiomului intestinal.

La fel, există și alți factori care îți scad capacitatea de a pierde în greutate, cum ar fi stresul, spune Cassetty. Ideea este că nu ar trebui să reduceți alte nevoi ale corpului dvs., cum ar fi somnul și îngrijirea de sine, în numele rutinei dvs. de antrenament sau a planului de dietă.

6. Mâncați alimente „dietetice"

Ademenirea cu alimente ambalate și declarate dietetice este că vă simțiți în siguranță consumându-le.

Problema este că aceste alimente ambalate - chiar dacă sunt în conformitate cu dieta curentă pe care o urmărești - sunt, în general, prelucrate excesiv.

„Ultimele dovezi sugerează că alimentele prelucrate excesiv promovează creșterea în greutate, deoarece este ușor să le consumi mai repede și pentru că te simți mai puțin mulțumit când mănânci, așa că ai nevoie de mai multe pentru a te sătura", spune Cassetty.

7. Ați trecut la o dietă la modă

Vecinul tău a pierdut o tonă de kilograme furmând keto. Băieții de la serviciu țin post intermitent (IF). Crezi: Poate că ar trebui să mă înscriu în club.

"Le reamintesc oamenilor că doar pentru că cel mai bun prieten a pierdut în greutate în urma unui anumit plan nu înseamnă că este potrivit pentru tine", spune Cassetty. Uneori, stilul de viață sau programul tău nu ar funcționa cu o dietă precum IF, care presupune scurtarea ferestrei de mâncare la câte 8-10 ore (și postul pentru restul).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel