Șapte șoferi au devenit pietoni în urma unei acțiuni a polițiștilor Brigării Rutiere a Capitalei
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
În noaptea de 27/28 februarie, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere din municipiul București pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate  41 sancțiuni  contravenționale, în valoare de peste 23.000 lei și au fost reținute 7 permise de conducere, transmite Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei.

Astfel au fost reținute 4 pentru permise pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție); alte două pentru infracțiunea de a conduce sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru alte situații. 

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Un bărbat in vârsta de 43 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul indicat a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, bărbatul fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal. 

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel