Sarcina și vaccinul Covid-19. Prof. dr. Vlădăreanu: Studiile au dovedit că toxicitatea lipsește
Autor: Anca Murgoci pe 18 ian, 19:05 | Sanatate
Exclusiv

sarcina și vaccinul Covid-19

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, a vorbit despre vaccinul Covid-19.

Specialistul a explicat ce trebuie să știe femeile însărcinate în legătură cu vaccinul Covid-19.

”Datele de siguranță pe studii clinice despre vaccinul Covid-19 la om, într-adevăr, nu avem. Dar avem date de siguranță din care aflăm că siguranța pe reproducere, la animale, există, iar toxicitatea lipsește. Ajută să știm aceste lucruri pentru că vor mai trece mulți ani până vom avea studii complete pe sarcină”, a spus expertul la DC News.

 

”Avem în spate zeci de ani de administrare a unor medicamente în prospectul cărora scrie că nu sunt date despre sarcină. Cu toate acestea, acolo scrie: întrebați medicul! Or medicul trebuie să aibă un cuvânt de spus în această ecuație ținând cont de experiența lui, de ce citește în plus față de un prospect de medicament pe care îl citește toată lumea.

Majoritatea medicamentelor pe care le folosim în sarcină nu au indicație ca atare, scrisă. În plus, avem vaccinările pe care le facem în sarcină iarăși de zeci de ani. Facem în sarcină vaccinarea gripală, facem vaccinarea DTP. Sunt vaccinuri recomandate de toate forurile de specialitate. Trebuie făcute. Sunt studii clare”, a mai spus Prof. dr. Radu Vlădăreanu.

Iată interviul integral:

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri